Documenten officieel vertaald met een

beëdigde vertaling

Ons vertaalbureau krijgt gemiddeld een 9,210 ­op basis van 55 beoordelingen. Lees hier alle beoordelingen!

Beëdigde vertaling


Wij krijgen regelmatig aanvragen voor beëdigde vertalingen van zowel particulieren als bedrijven. Maar wat is een beëdigde vertaling nou eigenlijk, wanneer heb je een beëdigde vertaling nodig en wat zijn de kosten van zo’n beëdigde vertaling?

Wat is een beëdigde vertaling?

Een beëdigde vertaling, ook wel een gewaarmerkte, gecertificeerde of officiële vertaling genoemd, wordt gemaakt door een vertaler die door de Rechtbank is beëdigd. Deze beëdigde vertalers hebben voor de Rechtbank een eed of gelofte afgelegd om hun werk naar beste kunnen en weten uit te voeren en hebben hierbij ook absolute geheimhouding van vertrouwelijke informatie gezworen of beloofd. Beëdigde vertalers staan geregistreerd bij één of meerdere rechtbanken. Alleen deze vertalers zijn bevoegd om gewaarmerkte vertalingen te maken. Ze voldoen bovendien aan bepaalde kwaliteits- en integriteitseisen en zijn verplicht tot regelmatige bijscholing in de vorm van permanente educatie om de beëdiging te kunnen verlengen.

Kwaliteit

Een beëdigde vertaling wordt bij ons altijd vertaald door een beëdigde vertaler die niet alleen native speaker is van de doeltekst, maar ook nog eens over de juiste kennis van het vakgebied beschikt. Zo vergt een vertaling van statuten bijvoorbeeld andere kennis dan de vertaling van een diploma of paspoort. Bovendien wordt elke vertaling bij ons ook nog nagekeken door een tweede vertaler met juridische kennis. Zo kunt u er zeker van zijn dat u een vertaling van uitstekende kwaliteit ontvangt.

Wanneer heb je een beëdigde vertaling nodig?

Een gewone vertaling kan in principe door iedereen vertaald worden. Het beroep van vertaler is namelijk niet beschermd en dus een vrij beroep. Dit betekent dat er geen wettelijke eisen gelden.  Maar in sommige gevallen moet een beëdigde vertaler worden ingeschakeld om een vertaling rechtsgeldig te maken in het land waarvoor het document bestemd is. Zo is voor particulieren vaak een beëdigde vertaling nodig van officiële documenten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • diploma’s of cijferlijsten
  • paspoorten
  • notariële documenten (bijvoorbeeld testamenten, huwelijkse voorwaarden, verklaring van erfrecht)
  • documenten van de burgerlijke stand (zoals uittreksels uit het bevolkingsregister, geboorteaktes huwelijksaktes en aktes van overlijden).

Beëdigde vertalingen kunnen ook noodzakelijk zijn voor vertalingen van documenten voor bedrijven. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  • notariële documenten (zoals statuten, de akte van oprichting van een onderneming, koopakten, vonnissen)
  • uittreksels van de Kamer van Koophandel
  • contracten

Er is echter nergens vastgelegd in welke situaties een document vertaald moet worden door een beëdigd vertaler. Het is dus altijd van belang dat u bij de instantie waarvoor de vertaling bestemd is, navraag doet of het een beëdigde vertaling moet zijn.

Wat kost een beëdigde vertaling?

Dit hangt af van een aantal factoren, zoals de taalcombinatie, het aantal woorden, de moeilijkheidsgraad van de tekst en de gewenste levertijd. Heeft u een beëdigde vertaling nodig en wilt u graag precies weten wat het gaat kosten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. U ontvangt de offerte al binnen één werkdag in uw e-mail. U kunt natuurlijk ook met ons bellen of e-mailen voor meer informatie.

Waarom bij ons vertalen?

Native speakers

Uw vertaling wordt altijd gemaakt door een native speakers van de doeltaal.

Hoge kwaliteit

Elke vertaling wordt door een
professionele vertaler gemaakt en
door een tweede vertaler nagekeken

Snelle levering

Binnen één werkdag een offerte en snelle levering van uw vertaling.

Wat onze klanten zeggen
8
Janneke 21-03-2019

Erg goede vertaling, volgens mijn native collega. Contact verliep goed, vriendelijk. Zeker aan te bevelen.

Lees meer beoordelingen

8,8
Doorjacobus.nl 20-03-2019

Ik roep geregeld hulp in voor het vertalen van mijn teksten. Easy Translation gebruikt native vertalers en dat maakt ze ook voor wat meer technische teksten een ideale partner. De teksten zijn tot dusver binnen enkele dagen al vertaald geweest. Ik ben erg tevreden en beveel Easy Translation van harte aan.

Lees meer beoordelingen

9,2
Klanten
vertellen.nl
Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,2 uit 55 beoordelingen. Bekijk hier alle beoordelingen!
Benieuwd naar de mogelijkheden?
Offerte aanvragen of Neem contact op