7 juni 2018

Simpel en snel uw WordPress website vertalen


Website koppelen met Easy Translation via een API

Een groot deel van onze opdrachten bestaat uit het vertalen van websites. Veel van onze klanten, gebruiken WordPress voor hun website. Voor ontwikkelaars is WordPress flexibel en voor gebruikers zeer makkelijk te onderhouden. Dat is waarom meer dan 30% van de websites op internet gebouwd is in WordPress.

Wanneer iemand zijn WordPress website door ons wilde laten vertalen kwamen we veel obstakels tegen. Zeker wanneer het om een complete en omvangrijke website ging. Het kopiëren en plakken van de teksten is zeer tijdrovend, en het exporteren van de teksten via WordPress levert meestal niet het gewenste resultaat. We gingen daarom op zoek naar een manier om het voor onszelf en onze klanten makkelijker te maken.

Website vertalen met WPML

Om een WordPress site te vertalen is een plug-in nodig. Een stukje software dat verschillende talen binnen het CMS faciliteert. Hoewel er veel verschillende plug-ins beschikbaar zijn is de bekendste en meest gebruikte daarvan WPML. Sinds 1 juni 2018 is ons vertaalbureau partner van WPML met als resultaat dat we van een API-koppeling van WPML gebruik kunnen maken. Uw WordPress website vertalen wordt hierdoor een stuk eenvoudiger.

Wat is een API?

API staat voor Application Programming Interface. Een API dient als een koppeling tussen twee verschillende systemen. Door de API kunnen de twee systemen met elkaar communiceren en gegevens uitwisselen. In ons geval gaat het om uw WordPress website, of nog specifieker, uw WPML-installatie en ons vertaalsysteem.

Hoe werkt het?

Nadat de koppeling tussen uw website en ons vertaalbureau gemaakt is, kunt u gemakkelijk selecteren welke pagina’s of berichten u wilt laten vertalen. Met een paar drukken op de knop worden de teksten aan ons verstuurd. U ontvangt zo snel mogelijk een offerte voor de gestuurde documenten. Wanneer u akkoord gaat met de offerte gaan we aan de slag.

Zodra de vertaling klaar is uploaden wij de teksten automatisch naar de website. U kunt ervoor kiezen om de teksten meteen weer te geven, of ze eerst in een wachtrij te zetten zodat u zelf nog een blik op de vertalingen kunt werpen. Ook updates voor eerder vertaalde pagina’s kunnen we gemakkelijk verwerken. Alleen de gewijzigde zinnen worden in rekening gebracht.

Meer informatie?

Binnenkort plaatsen we een handleiding online voor het koppelen van uw WordPress website met Easy Translation. Wilt u nu meer informatie? Kijk dan op onze speciale WordPress website vertalen pagina, of neem vrijblijvend contact met ons op.

Wat onze klanten zeggen
10
Wickey GmbH 25-01-2019

It was a pleasure to work with Easytranslation. All the translations were delivered on time, even when we requested them on a very short notice and in rare language combinations. The quality of the translations was almost always impeccable and if there were any problems they made sure to implement fast improvements and offered immediate support. All the project managers were friendly, easygoing and fun to work with.

Lees meer beoordelingen

9,2
Aqua Drolics 22-01-2019

Snelle en kwalitatief goede levering. Erg fijn dat er ook SEO teksten aageleverd kunnen worden in iedere taal.
Korte communicatie lijnen en een makkelijk order- en betaalproces.

Lees meer beoordelingen

9,2
Klanten
vertellen.nl
Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,2 uit 53 beoordelingen. Bekijk hier alle beoordelingen!
Benieuwd naar de mogelijkheden?
Offerte aanvragen of Neem contact op