19 mei 2017

WordPress teksten exporteren


Uw teksten exporteren om te vertalen

WordPress website vertalen en de teksten

WordPress is een prachtig CMS waar tegenwoordig heel veel websites in worden gebouwd. Natuurlijk zijn er wel verschillen tussen een WordPress website gebaseerd op een standaard of gekocht thema, of een WordPress site die custom gemaakt is, maar op WordPress gebaseerd is, zoals onze site. Maar wat voor website je ook hebt, als je deze wilt vertalen, zal het vertaalbureau of de vertaler vragen om de teksten die vertaald moeten worden. Omdat sommige website uit veel pagina’s bestaan is het lastig om elke pagina te bezoeken en de teksten te kopiëren en te plakken in een Word-document. Wanneer we uw website vertalen vragen we u om zelf de content aan te leveren Gelukkig is er een makkelijke manier om het exporteren van uit WordPress wat makkelijker te maken. We leggen graag uit hoe!

Inloggen als administrator

Allereerst log je in op je WordPress installatie. Deze is meestal te benaderen via http://www.jouwwebsite.nl/wp-admin.

wordpresslogin-300x290
 

 

Log hier in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Je wordt doorgestuurd naar het dashboard van je WordPress CMS.

Exporteren webteksten

Eenmaal ingelogd op het dashboard ziet u aan de linkerkant het menu voor uw website. U ziet daar het Kopje “Extra”. Wanneer u daar over heen gaat, komt er een submenu uitschuiven waar de “Exporteren” functie instaat. Klik op “Exporteren”.

wordpressmenu-300x212

 

 

 

 

Selecteer op deze pagina welke content u wilt exporteren. Wij adviseren altijd een export van de gehele website. U mist dan nooit teksten die wel vertaald hadden moeten worden. En druk daarna op “Exporteren”. Het bestand wat u ontvangt is een XML bestand. Deze kunt u naar ons e-mailen voor een vrijblijvende offerte ten behoeve van de vertaling van uw website.

wordpressexport-300x167

 

 

 

 

Het grote voordeel van het exporteren van de website teksten, is dat alle gegevens meegestuurd worden. Denk hierbij aan de normale teksten op de website, maar ook de metagegevens en afbeeldingen. Na de vertaling van de teksten is het vertaalde bestand ook weer te importeren waardoor een website vertaling snel geregeld kan zijn.

Ook uw WordPress website vertalen? Neem gerust contact met ons op!

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Offerte aanvragen of Neem contact op